İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Selahaddin Eyyubi İlkokulu

Nis

Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Harezmi Projesini yürütmekte olan öğretmenlerimiz ORHAN ÖZÇAĞLAR,SÜLEYMAN ERDOĞMUŞ,YASEMİN SAĞLAM, REYHAN DEMİRLİ, öğrencilerimizi İBB Katı Atık Dönüşüm Tesisi Gezisine götürerek İstanbul'da günlük toplanan çöp miktarı ve  çöplerin geri dönüşüm aşamalarını ve kullanım alanlarına dair bilgilenmelerini sağladı.

Nis

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kapsamında 22-26 Nisan tarihleri arasında geneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması kapsamında " Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla " Minik Eller Büyük Hayaller"adlı etkinliklerimiz aşağıda yer almaktadır.

22.04.2024   Öğrencilerin Hayal Gücüyle Resimler Yapma

23.04.2024   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı

24.04.2024   Hacivat Karagöz Oyunu

25.04.2024  Eğlenceli Deneyler Çalışmaları

26.04.2024   Taş Boyama Etkinlikleri

Nis

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziosmanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Gıda Güvenliği, İsrafın Önlenmesi ve Gıdanın Korunması konulu seminer 15 Nisan 2024-Pazartesi Günü Saat 14:30 da Okulumuz konferans salonunda Gaziosmanpaşa İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Mühendisi Sn. Suna DEMİR ve Veteriner Hekim Sn. Turan Çakmak tarafından okulumuz öğrencilerine bilgilendirme semineri düzenlenmiştir.

Nis

Kişisel Verileri Koruma Günü'nün amacı; kişisel verilerin korunması konusundaki farkındalığı artırmak, veri koruma bilincini zihinlerimize yerleştirmek ve veri koruma kültürünün bireyler arasında yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunun yanında, ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerin ilgisini bu yöne çekmek ve onların veri koruma kültürüyle yetişmelerini sağlamak da bu günün amaçları arasındadır.

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Okulumuz

Hafif Zihinsel Özel Eğitim Sınıfı, 3-A Öğrencisi, Halit Eren KILIÇ, 19  Mart 2024 - Salı günü, Kalp Krizi sonucu sabah evinde vefat etmiştir.

Sevgili öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

16-17 MART 2024 Tarihlerinde

KAĞITHANE YAHYA KEMAL SPOR KOMPLEKSİNDE YAPILAN

İSTANBUL MİNİKLER KARATE ŞAMPİYONA'sında

2014 DOĞUMLU 45 KG

MUHAMMET AKGÜL Adlı Öğrencimiz,

İSTANBUL ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR

Kendisini tebrik ediyoruz, başarılarının devamını dileriz.

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü

Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü

Işık ışık, dalga dalga bayrağım

Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Ock

Bir japon geleneğine göre turnalarin bin yıl yaşadıkları soylenirmis.Eger hasta birisi kağıttan bin turna kuşu yaparsa Tanrılar onun dileğini yerine getirir ve hasta kişi sagligina kavuşurmus..Bizde öğrencilerimizle bin turna kuşu yaparak 2023-2024 2-8 Kasım Lösemi Haftasını renkli görüntülerle kutladık..

Ock

GOP MEDYADA ÇIKAN HABER İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

Kimler Kan Bağışında Bulunabilir:

- 18-65 Yaş arası

- 50 kg üzeri

-Kan bağışlamadan önce kan sayımınız (Hemoglobin düzeyiniz) yapılıyor. Kan sayımınız uygunsa doktorumuz sizi kan bağışına yönlendiriyor.

Kimler Kan Bağışında Bulunamaz:

-Hepatit B ve C olanlar

-Son 48 saat için antibiyotik kullananlar

-Kanser tanısı alanlar

-1 yıl içinde kuduz aşısı olanlar

-İnsilün kullanımı.

Not ; Ağrı kesici , tansiyan . troid, mide , kolesterol , şeker gibi ilaçlar KAN VERMEYE ENGEL DEĞİLDİR.

Kan bağışı ne kadar sürer?

-Kayıt, muayene, kan verme ve ikram işlemlerinin tamamı yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir.

Unutmayalım ki 1. Derece yakınlarımıza kan bağışında bulunamıyoruz. (insanoğlunun genetik hastalığı nedeniyle). Bu nedenden dolayı hepimiz birbirimize muhtacız duyarlılığınız için Teşekkür ederiz.

Kan bağışladıktan sonraki mutluluğu yaşamak ve yaşattığınız mutluluğu

görmek için sizleri kan bağışlamaya davet ediyoruz.

Ara

Okulumuz depreme hazırlık çalışmaları kapsamında, tüm okul çalışanları, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katıldığı deprem tatbikatı çalışmamızı yaptık.

Ara

Okulumuz 4/D sınıfı öğrencileri E-twinning projeleri kapsamında Gaziosmanpaşa SODAM ve ADEM bünyesinde bulunan meslek edindirme kurslarına gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz için çok öğretici ve keyifli bir gezi oldu.

Öğrencilerimizi çok güzel bir şekilde ağırlayan, uygulamaları yerinde gözlemleme ve deneyimleme imkanı sunan Gülsüm İslamoğlu Hanıma misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz.

#GopSODAM  #ADEM

Ara

Selahaddin Eyyubi İlkokulu Özel Eğitim Bölümü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında  tipik gelişim gösteren öğrenci sınıfıyla birlikte uçurtma etkinliği ve pano çalışması gerçekleştirilmiştir.

haber link

Haz

İLK KEZ KARNE HEYECANI YAŞAYAN SELAHADDİN EYYUBİ İLKOLKULU ÖĞRENCİLERİ MASKOT CESUR İLE EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİLER

Haz